Der var engang

Der var engang en spritfabrik i Aalborg, hvis produkter var kendt af mennesker over hele verden. Den smukke og ikoniske fabrik omdannes nu til Cloud City – en ny og visionær bydel med fokus på kunst og kultur.

Det er en 30 meter høj kunstinstallation i glas med 68 folierede skyer skabt af den verdenskendte argentinske kunstner Tomás Saracenos, der i folkemunde har givet navn til bydelen. Værket bliver så stort, at det kan ses under indflyvningen til Aalborg Lufthavn.

Men der bliver også tænkt store tanker i Cloud City. Barren er sat højt. Bydelen skal med dens kunst, kultur, gastronomi og arkitektur udvikle sig til et internationalt trækplaster, der sætter Aalborg på verdenskortet. Akkurat som det var tilfældet med Spritfabrikkens snapse og akvavitter.

Beboerne i den nye bydel bliver blandt andre Aalborg Teater, et artcenter af internationalt format, en lille besøgsvenlig spritfabrik, et hotel med værelser fra to til fem stjerner, restauranter, torvehal, et bolighus og et oplevelsescenter for produktion af organisk chokolade.

Den vigtigste nye bygning til at definere Cloud City er Harbour Gate – tegnet af det prisvindende arkitektfirma BIG – Bjarke Ingels Group. Alene det byggeri vil løfte Cloud City op i den internationale superliga.

Idémand Martin Nielsen fortæller om Cloud City

TV2 nord har lavet interview med Bjarke Ingels.
Hør om de store forventninger til Cloud City:

Kontakt Harbour Gate

Hvis du har spørgsmål eller gerne vil bestille tid for en personlig præsentation af Harbour Gate, kan du kontakte os på:

salg@harbourgate.dk

Tlf. 31 67 77 76